Verksamhetskoordinator inom fiberutbyggnad

Om oss

Vill du vara med att skapa ett säkert och stabilt bredbandsnät som bidrar till samhällsnytta? Söker du en bred och varierande roll där du får arbeta med både drift, utveckling och kundkontakt? Då är rollen som Verksamhetskoordinator hos oss på Itsam rätt för dig!

Kommunalförbundet Itsam där kommunerna Boxholm, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög ingår har som uppdrag att tillmötesgå medlemskommunernas behov av digitalisering och säkerhet avseende informationsbärande system. Vi arbetar tillsammans för att möta samhällets krav på ökad tillgänglighet, IT tillSAMmans helt enkelt. Dagligen arbetar vi med fokus på utveckling, kommunikation och säkra leveranser av IT-tjänster. Totalt ansvarar vi för att fler än 14 000 användare har en fungerande IT-miljö. Kommunalförbundet Itsam har cirka 50 anställda och omsätter cirka 100 MSEK, vi har vårt kontor i Mjärdevi i Linköping.

Vårt uppdrag handlar om att tillsammans med våra medlemskommuner digitalisera vardagen, med fokus på att våra medborgare får lättare tillgång till kommunernas service, och att dessa kan levereras så effektivt som möjligt. Genom ett kommunikativt förhållningssätt stödjer vi de kommunala verksamheterna på digitaliseringsresan. För att möta dessa krav och förväntningar bedriver vi ett projekt- och processtyrt utvecklingsarbete samtidigt som vi har en väl utbyggd service- och driftsorganisation.

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som Verksamhetskoordinator får du en teknisk roll i arbetet med att utveckla vår verksamhet och fiberutbyggnad. Du kommer att ha en nyckelroll i ett team som förvaltar och utvecklar det operativa driftansvaret, som kommunalförbundet Itsam har gentemot våra medlemskommuner.

I arbetet ingår att hantera beställningar och offerter från privatpersoner, företag och medlemskommuner samt att kalkylera, bereda och planera för dessa uppdrag. Detta arbete kommer att ske både på kontoret och ute på plats. Gruppen ansvarar för nätstruktur, planering, utförande, dokumentation och besiktning av fibernätet samt incidenthantering.

Vidare ingår också att göra beslutsunderlag med ekonomiska kalkyler för våra beställare, att beställa entreprenad och material samt följa upp ekonomiskt utfall på utförda uppdrag. Du kommer även att vara teknisk resurs gällande att utforma specifikationer vid upphandling, och genom att delta i projekt relaterade till fiberutbyggnad.

Viktiga delar av ditt uppdrag blir också att vara ett tekniskt bollplank till Verksamhetsutvecklaren inom fiber, och för olika kommunala verksamheter.

Vi söker dig som

Är en tekniskt kunnig person med erfarenhet av arbete där stor vikt ställs vid förmågan att starta, styra och avsluta uppdrag på operativ och taktisk nivå. Du är positiv, ansvarstagande och noggrann samt har en förståelse för behov och förmågan att pusha dig själv och andra. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med våra kunder och med externa parter, ställs höga krav på att kunna uttrycka dig tydligt i tal och skrift.

Hos Itsam erbjuds du en teknikfylld arbetsplats med hög fart och god laganda där vi tillsammans strävar mot gemensamma mål. Friskvårdsbidrag, flextid och fortbildning är några förmåner du erbjuds, förutom trevliga kollegor. Vi tillämpar även det hybrida kontoret, som innebär att det finns möjlighet att arbeta på distans delar av veckan.

Ansök redan idag - urval och intervjuer sker löpande under annonseringen, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Kvalifikationer

Utbildningskrav
Gymnasial utbildning

Språk
Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift

Körkort
B

Meriterande

  • Praktisk utbildning inom el och nät
  • Säkerhet på väg-utbildning

Meriterande är också om du har några års praktisk arbetslivserfarenhet av att arbeta i fibernät, har arbetat som fiberkoordinator/projektör/fibersamordnare/tekniker inom fiber och/eller har en eftergymnasial utbildning inom Samhällsbyggnad och byggnadsteknik.

Om anställningen

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Lönetyp: Fast månads-, vecko-, eller timlön

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-11-30
Vi tar emot ansökan via epost: ansokan@itsam.se
Ange referens: Verksamhetskoordinator fiber

Kontaktpersoner

Marie Österberg
Strategi- och projektchef
marie.osterberg@itsam.se
0494-19728

Johan Kindahl
Verksamhetsutvecklare
johan.kindahl@itsam.se
0494-19734