Senior systemtekniker 

Om oss

Kommunalförbundet Itsam där kommunerna Boxholm, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög ingår har som uppdrag att tillmötesgå medlemskommunernas behov av digitalisering och säkerhet avseende informationsbärande system. Vi arbetar tillsammans för att möta samhällets krav på ökad tillgänglighet, IT tillSAMmans helt enkelt. Dagligen arbetar vi med fokus på utveckling, kommunikation och säkra leveranser av IT-tjänster. Totalt ansvarar vi för att fler än 14 000 användare har en fungerande IT-miljö. Kommunalförbundet Itsam har cirka 50 anställda och omsätter cirka 100 MSEK, vi har vårt kontor på Mjärdevi i Linköping.

Vårt uppdrag handlar om att tillsammans med våra medlemskommuner digitalisera vardagen med fokus på att våra medborgare får lättare tillgång till kommunernas service och att dessa kan levereras så effektivt som möjligt. Genom ett kommunikativt förhållningssätt stödjer vi de kommunala verksamheterna på digitaliseringsresan. För att möta dessa krav och förväntningar bedriver vi ett projekt- och processtyrt utvecklingsarbete samtidigt som vi har en väl utbyggd service-, och driftsorganisation.

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag som senior systemtekniker får du en strategisk teknisk roll i arbetet med att utveckla vår verksamhet och våra IT-tjänster. Du får ett övergripande ansvar för att driva det interna utvecklingsarbetet för tekniska systemändringar och förbättringar. Viktiga delar av ditt uppdrag blir att vara ett teknisk bollplank mot olika kommunala verksamheter och att förbättra samarbetet med våra kommuner. Du får även produktansvar över vår övervakningsplattform PRTG och en nyckelroll i våra utvecklingsuppdrag inom teknisk infrastruktur. I uppdraget ingår drift i vår linje 3-funktion samt att driva utvecklingen av våra ändringsprocesser mot ett mer agilt arbetssätt.

Din bakgrund

Vi söker dig som med stort engagemang vill utveckla vår verksamhet för att ge våra medlemskommuner den bästa servicen när det gäller IT-tjänster. För att lyckas i uppdraget behöver du ha förmåga att tidigt se vilka proaktiva tekniska steg vi behöver ta för att ge kommunerna stödjande IT-tjänster över tid. Vi söker en person med bred teknisk erfarenhet och förståelse för kopplingen mellan kommunernas verksamhetsutveckling och IT-tjänster. Du ser möjligheter till utveckling och förbättringar, och du är en handlingsinriktad person som bidrar med ett strategiskt synsätt till verksamheten. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och bidrar till ett gott samarbetsklimat i din omgivning. Vi ser att du har akademisk examen, exempelvis inom IT-området.

Tjänsten kräver mycket god förmåga att hantera engelska i tal och skrift. Vi ser körkort för bil som en förutsättning då det ibland är nödvändigt för resor i tjänsten.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Mjärdevi i Linköping, vi tillämpar en hybridkontor-lösning som ger utrymme för upp till 50% arbete från annan plats.

Välkommen till en engagerad och samarbetsinriktad IT-organisation med stort fokus på att ge våra medlemskommuner bästa möjliga stöd och service!

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet
Bred teknisk erfarenhet

Utbildning
Eftergymnasial, akademisk utbildning

Språk
Svenska och Engelska

Körkort
B

Om anställningen

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Lönetyp: Fast månads-, vecko-, eller timlön

Ansökan

Vi tar emot ansökan via epost: ansokan@itsam.se
Ange referens: Senior systemtekniker

Kontaktperson

Robert Dahlberg
Teknisk chef
robert.dahlberg@itsam.se
0494-19744