Itsam söker en fibersamordnare

Kommunalförbundet Itsam där kommunerna Boxholm, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög ingår, har som uppdrag att tillmötesgå medlemskommunernas behov av digitalisering och säkerhet avseende informationsbärande system. Ledord är utveckling, robusthet och säkra leveranser av IT-tjänster.

Vi är cirka 50 anställda med huvudkontor i Kisa, under hösten kommer vi att förflytta vår lokal till Linköping.


Dina arbetsuppgifter

Som fibersamordnare kommer ditt främsta arbete vara att projektera utbyggnad av medlemskommunernas passiva fibernät. Utförandet av utbyggnaden genomförs tillsammans med entreprenörer och Itsams fibertekniker. På så sätt kommer du jobba administrativt med dokumentation kring fibernätverk, men också med en del ekonomiska underlag. I din roll som fibersamordnare kommer du ha intern kontakt med bland annat fiberteknikerna och entreprenörer men också extern kontakt med uppdragsgivare, leverantörer och markägare. Resor i tjänsten förekommer.

Start: Vid överenskommelse

Omfattning: Heltid

Placeringsort: Linköping

Din roll

Vi söker dig som innehar en teknisk utbildning på gymnasienivå eller högre. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av liknande arbete och att du har koll på vad fibernätverk är. Om du har kunskap kring samförläggning är detta högst meriterande. Som person ser vi att du är driven, med en vilja och motivation att driva projekt framåt. Du bör vara strukturerad och noggrann och kunna ha många bollar i luften. Då du kommer ha både intern och extern kontakt ser vi gärna att du inte har problem att ta dig an sociala sammanhang, men också värdesätta samarbete!

Flytande svenska och engelska är ett krav för tjänsten.

Då det tillkommer resor i tjänsten är körkort B ett krav.

I denna rekrytering samarbeterar vi med Studentwork. Läs mer om dem och ansök här: Itsam söker en fibersamordnare.


Kommunalförbundet ITSAM  •  Storgatan 36A, 590 36 Kisa  •  Tel: 0494-197 00  •  Fax: 0494-197 99  •  E-post: kommunalforbundet@itsam.se •  Org-nr: 222000-2584